Projektas “NIEKO NEIŠMETAME – GYVENAME TVARIAI”

Atgal

Projektas “NIEKO NEIŠMETAME – GYVENAME TVARIAI”

  2024-06-03

Kauno rajono TAU Kulautuvos fakulteto studentai pradeda vykdyti Erasmus + projektą “NIEKO NEIŠMETAME –GYVENAME TVARIAI” Nr. 2024-1-LT01-KA122-ADU-000207357
Projekto trukmė: 18 mėn.: 2024-06-02 – 2025-12-01
Projekto tikslas – skatinti tvarų gyvenimo būdą ir prisidėti prie ekologiškai tvarios aplinkos kūrimo.
Projekte daugiausia dėmesio bus skiriama tvariam vartojimui, aplinkai draugiškų produktų naudojimui ir vyresnio amžiaus žmonių aktyviam įtraukimui į projekto veiklas. Dalyviai įgis žinių, įgūdžių ir patirties, padėsiančių formuoti tvaresnį gyvenimo būdą ir stiprinti bendruomenę.
Projekto metu didžiausias dėmesys bus skiriamas šioms temoms:
1. *Tekstilės perdirbimas:* dalyviai mokysis, kaip nenaudojamus tekstilės gaminius perdirbti į naujus, naudingus produktus, tokius kaip aksesuarai ar interjero detalės.
2. * Tvarus maisto naudojimas:* dalyviai įgis įgūdžių, kaip ruošti maistą be likučių, maksimaliai išnaudojant produktus ir sumažinant maisto atliekų kiekį.
3. *Vaistažolių rinkimas ir naudojimas:* dalyviai mokysis, kaip rinkti, paruošti ir naudoti vaistažoles sveikatai ir ilgaamžiškumui skatinti.
Projekto metu numatomas 10 studentų mobilumo vizitas Italijoje. Bendraudami su užsienio partneriais, dalinsimės patirtimi, kaip pakeisti požiūrį į vartojimą ir išmokti gyventi tvariau.
Lankydamiesi trečiojo amžiaus universitetuose Italijoje, susipažinsime su ilgaamžiais žmonėmis, jų gyvenimo būdu ir aktyviomis veiklomis, kurios padeda mažinti neigiamą poveikį aplinkai ir skatina sąmoningą vartojimą.
Dalyvaudami edukacinėse programose, išmoksime gaminti patiekalus pagal “Viduržemio jūros dietos” receptus, dalinsimės žiniomis apie vaistinių augalų įvairovę, vaistažolių paruošimo būdus ir arbatų receptūras.
Palinkėkite mums sėkmės!
Antanas Švedas, Kulautuvos fakulteto prorektorius, projekto koordinatorius
img01