„Be patyčių“

Atgal

„Be patyčių“

  2024-04-02

Patyčių prevencijos veiklos Garliavos Juozo Lukšos gimnazijoje
 
Kovo mėnesį I klasių mokiniams vyko patyčių prevencijos veiklos – komandos formavimo užsiėmimai (socialiniai žaidimai) su gimnazijos psichologe Lina, socialine pedagoge Gintare, etikos ir gyvenimo įgūdžių mokytoja Laura. Mokiniai buvo kviečiami bendrauti ir bendradarbiauti tarpusavyje atliekant jiems pateiktas užduotis. Dalyvaudami šiuose socialiniuose žaidimuose mokiniai ne tik mokėsi dirbti komandose, bet praleido laiką linksmai, suartėjo emociškai, keitėsi patyrimu, dalinosi šiltomis ir ilgai išliekančiomis emocijomis.
Laura Kuncevičienė, Garliavos Juozo Lukšos gimnazijos etikos mokytoja.
Patyčių prevencijos veiklos Babtų gimnazijoje
Babtų gimnazijoje kovo mėnesį mokiniams vyko patyčių prevencijai skirtas integruotų etikos pamokų ciklas „Aš prieš patyčias“. Pamokų tikslas – įtraukiant užsiėmimų metu bendraamžius į bendras veiklas ar žaidimus, stiprinti jų vienybės jausmą, skatinti pagarbų, draugišką ir palaikantį bendravimą, mokintis išklausyti, diskutuojant ir dalijantis mintimis bei jausmais – mokintis saugiai spręsti iškilusius konfliktus, išliekant tolerantiškiems, supratingiems, mandagiems ir dėmesingiems. Mokiniai dalyvavo bendrose juos vienijančiose kūrybinėse veiklose ir diskusijose. 5-10 kl. mokiniai sukūrė bendrą gimnazijos vertybių medį, papuošė jį spalvingais žiedais.
7-12 klasių komanda ir socialinė pedagogė svečiavosi VDU Ugnės Karvelis gimnazijoje. Čia vyko draugiškos futbolo varžybos. Tikslas - mažinti patyčių kiekį ir bendradarbiauti su kitomis mokyklomis. Buvo smagu tęsti draugystę sportuojant ir bendraujant prie pietų stalo.
Visų pamokų ir veiklų metu mokiniai buvo kviečiami analizuoti ir aptarti savo jausmus bei emocijas, kurios kilo bendroje užsiėmimų veikloje, pastebėti, kaip jaučiasi kiti dalyviai, ugdyti toleranciją ir pagarbą kito nuomonei, išmokti bendradarbiauti ir stiprinti bendrystės jausmą.
Rita Jakienė, Babtų gimnazijos etikos mokytoja metodininkė.
img01
img02
Patyčių prevencijos veiklos Karmėlavos Balio Buračo gimnazijoje
Karmėlavos Balio Buračo gimnazijoje visą mėnesį buvo vykdomos įvairios veiklos, skirtos akcijai "BE PATYČIŲ". Mokinių veiklų vykdymą inicijavo sveikatos specialistė Renata Podelė, socialinė pedagogė Neringa Indriūnė ir etikos mokytoja Renata Valatkienė.
Renata Valatkienė, Karmėlavos B.Buračo gimnazijos etikos mokytoja.
img01
img02
img03