Pakaunės mokytojų kūrėjų šventė „Kūrybos lašais į širdį“

Atgal

Pakaunės mokytojų kūrėjų šventė „Kūrybos lašais į širdį“

  2023-11-24

Penktadienio popietę Lapių pagrindinėje mokykloje vyko pakaunės mokytojų kūrėjų šventė „Kūrybos lašais į širdį“, kurį organizavo Kauno rajono švietimo centras.
Kuriančių mokytojų šventė nėra naujas renginys, jis buvo organizuojamas ir anksčiau, tik turėjo kitus pavadinimus: Kauno rajono mokytojų meninės raiškos šventė „Prisilietimai“, Kauno rajono kuriančių mokytojų popietė „Skorpioniškas virsmas“.
Anot švietimo centro pavaduotojos Editos Žaromskienės, šie renginiai buvo organizuojami ne kasmet, bet po karantino tradiciją bandoma atgaivinti. Šiųmetis renginys skirtas Nacionalinei suaugusiųjų savaitei „Mokymosi tinklai“ paminėti bei pabrėžti mokymosi visą gyvenimą svarbą ir tobulėjimą ne tik profesinėje, bet ir asmeninėje srityje.
Pasidžiaugti kuriančiais mokytojais į šventę atvyko Kauno rajono savivaldybės vicemerė Raminta Popovienė, Kultūros, švietimo ir sporto skyriaus vedėjas Jonas Petkevičius.
„Prisimenu pirmąjį renginį ir labai džiaugiuosi, kad ši tradicija nenutrūko. Mes dažnai pamirštame save, skirti laiko sau. Visi turime pomėgių, kurie mums leidžia pailsėti nuo darbo, buities, padeda pamedituoti. Nesustokite kurti. Linkiu, kad kitais metais mokytojų kūrėjų šventėje būtų dar daugiau mokytojų“, – sakė vicemerė.
Šventėje dalyvavo 40 mokytojų, kurie demonstravo savo talentus tiek koncerte, tiek parodoje. 16 mokytojų atliko muzikinius kūrinius (trys solo atlikėjai, vienas duetas, du kvartetai ir vienas ansamblis), 5 mokytojai skaitė eiles. Parodoje savo kūrybos darbus pristatė 19 mokytojų.
img01

img02