Lietuvos 9-12 klasių mokinių žinių konkursas „Kas? Kur? Kada?“

Atgal

Lietuvos 9-12 klasių mokinių žinių konkursas „Kas? Kur? Kada?“

  2024-02-14

2024 m. vasario 14 d. Kauno rajono Garliavos Juozo Lukšos gimnazijoje vyko kasmetinis Lietuvos 9-12 klasių mokinių  žinių konkursas „Kas? Kur? Kada?“ Konkursas vyko penkiais turais: Lietuvos geografija, istorija, kultūra, papročiai ir tradicijos. Viename ture buvo pateikta 10 klausimų, atsakymui skiriama 1 minutė. Už teisingą atsakymą buvo skiriamas vienas taškas. Po kiekvieno turo buvo skaičiuojami taškai ir skelbiami tarpiniai rezultatai. Konkurse dalyvavo 11 komandų iš Kauno miesto, Kauno rajono, Širvintų rajono, Vilkaviškio rajono ir Rietavo. Konkurse daugiausia taškų (35 taškai) surinko ir I vietą laimėjo Kauno Maironio Universitetinės gimnazijos komanda „Maironiukai“ – mokytoja Jurgita Šilingienė. II vietą (34 taškai) laimėjo Vilkaviškio „Aušros“ gimnazijos komanda „Aušriečiai“, kurie pasirengė savarankiškai. III vieta (33 taškai) atiteko Kauno rajono Garliavos Juozo Lukšos gimnazijos komandai – mokytojos Zita Talutienė ir Aušra Masiulienė.
Konkurso tikslas buvo ne tik patikrinti moksleivių turimas žinias, bet ir suteikti galimybę jas praplėsti per įtraukiantį ir smagų procesą. Pradėjęs kaip kuklus ir linksmas rajono renginys, moksleivių geografijos žinių konkursas „Kas? Kur? Kada?“ išaugo į šalies masto įvykį, sulaukiantį vis didesnio dėmesio. Tai puikus pavyzdys apie mažos pradžios galią bei aistros geografijai sklaidą. Renginio įkvėpėjos ir organizatorės Zita Talutienė ir Aušra Masiulienė įsitikinę, kad šis konkursas ne tik puoselėja žinių troškimą, bet yra puikus būdas parodyti, kad geografija yra gyva ir svarbi disciplina, skatinanti mokinių kūrybiškumą, strateginį mąstymą, gebėjimą dirbti komandoje, tvarų požiūrį į aplinką bei jos išteklius. Mokytojos pabrėžė geografijos svarbą formuojant atsakingus ir globaliai mąstančius piliečius.
Konkurso organizacinė komanda tiki, kad renginys ne tik padėjo patikrinti moksleivių geografijos žinias, bet ir įkvėpė juos nepaliaujamai domėtis savo šalimi, skatino mokymosi motyvaciją ir bendradarbiavimą. Jausmas nuostabus, o organizatoriai taria: „Iki kito karto!“